Syvende trinn, Bjørndalsskogen skole

29 november 2005

Ny nettside

Bjørndalsskogen skole har fått ny nettside. Den finner dere her. I tillegg til generell informasjon om skolen, skal siden også inneholde lekseplaner og skriv fra de ulike klassetrinnene. Siden vi på 7. trinn er så godt i gang med egen blogg, fortsetter vi å bruke bloggen som informasjonsorgan mellom skole, foreldre og elever. Like fullt anbefaler vi alle å ta en titt på den nye nettsiden.

28 november 2005

Setningsanalyse

I norsktimene er elevene i full gang med neste steg i norsk grammatikk, setningsanalyse. En del oppgaver i setningsanalyse finnes på internett. Disse kan anbefales som selvkontrollerende tester:

Finn subjektet
Finn verbalet
Finn objektet

25 november 2005

Lekseplan uke 48

Lekseplanen for neste uke er klar og delt ut til elevene. Dere finner den her:

Lekseplan 7A
Lekseplan 7B

God helg, alle sammen!

21 november 2005

Forfatteromtale

Denne uken har elevene i ukelekse i norsk å skrive en forfatteromtale. Elevene velger selv en forfatter, og det er laget et skriv som skal hjelpe dem med arbeidet. Skrivet finnes her.

Ellers kan det være lurt å se på andre forfatteromtaler for å få noen råd og tips om innhold. Her er pekere til noen forfatteromtaler hos Wikipedia, som kanskje kan være til hjelp:

Roald Dahl
Astrid Lindgren
Erlend Loe
J. K. Rowling
J. R. R. Tolkien
Anne-Cath. Vestly

18 november 2005

Fortsetter med utsmykkingsprosjektet

I dag har elevene fortsatt med utsmykkingsprosjektet. Det har vært den store maledagen, der først og fremst elevene i 7B har fått gjort ferdig de forskjellige figurene. Elevene har gjort en kjempeinnsats, og det skal bli gøy å se det endelige resultatet på plass i gamlebygget.

Ellers er det lagt ut flere bilder fra 7. trinns arbeid med prosjektet her.

Lekseplan uke 47

Her er lekseplanen for uke 47:

Lekseplan 7A
Lekseplan 7B

Det er viktig å huske på at det er matematikkprøve på fredag. I tillegg har elevene ukelekse i norsk, der de skal skrive om en forfatter. Et ark med hjelp til denne leksen deles ut på mandag, men det blir også lagt ut her på bloggen i løpet av helgen.

God helg, alle sammen!

17 november 2005

Skolen utsmykkes


For å pynte opp gangene i gamlebygget, holder 5.-7. klasse på med et utsmykkingsprosjekt denne uken. Gangene skal nå preges av figurer fra kjente eventyr og tegnefilmer.

Elevene på 7. trinn arbeider med motiver fra Herkules og Skjønnheten og uhyret. Det har vært et populært arbeid. De har selv tegnet opp figurene og malt dem på finérplater. Så langt har bare noen av elevene gjort seg ferdig med sitt arbeid, og noen bilder fra dette kan dere se her. Vi fyller på med flere bilder i morgen etter hvert som resten av elevene gjør seg ferdig.

11 november 2005

Lekseplan uke 46

Lekseplanen for uke 46 ble delt ut i går. Dere finner den også her på bloggen:

Lekseplan 7A
Lekseplan 7B

I forbindelse med ukeleksen i norsk, er det delt ut et ark med noen råd og vink om bokomtaler. Arket finnes her.

10 november 2005

Reklame i skolen

De siste ukene har elevene på 7. trinn arbeidet med reklame i norsktimene. Vi har satt oss inn i reklamens virkemidler og hvorfor det lages annonser. En del av arbeidet var et gruppearbeid, der elevene laget reklameplakater for eksisterende firma. De laget mange flotte plakater, og resultatene kan dere se her.

09 november 2005

Fotball og regnvær

Det var heldigvis ikke minusgrader, men det var vått da 7. trinn inntok Vadmyrabanen i dag. Skolelagene, som består av elever fra trinnet, skulle spille første runde i skolecupen i fotball. Det endte med 5-1 og seier for jentelaget, mens guttene tapte 2-5 etter å ha ledet 2-0 til pause.

Heldigvis fikk vi låne et klasserom på Vadmyras skole satellittbygg i Lyngfaret, slik at de som ville kunne gå inn og varme seg der. Vi sender en varm takk til Vadmyra skole for det.

Bilder fra kampene og klasserommet i Lyngfaret finner dere her.

07 november 2005

Leirskole i Hålandsdalen

Gruppe 7A var på leirskole i Hålandsdalen i vår. Nå er mange bilder fra leirskolen tilgjengelig her.

Lekseplan uke 45

Her er lekseplanen for uke 45:

Lekseplan 7A
Lekseplan 7B

Denne uken starter trinnet med litteraturuker i norsk. Det blir noe lesing av litteratur både på skolen og hjemme i denne perioden. Mer informasjon om dette kommer senere denne uken.

01 november 2005

Øveark til grammatikkprøve

Det nærmer seg grammatikkprøve i norsk for både 7A og 7B. Prøven gjennomføres på fredag 4. november, og i forkant må elevene ha lest side 170-176 i På sporet (med unntak av det som står om adverb). Vi har også arbeidet mye med grammatikk på skolen i forkant av prøven - både denne uken og i oktober.

I tillegg skal elevene forberede seg til prøven med to øveark i grammatikk. Øvearkene finnes her og her. Arkene deles ut på skolen onsdag 2. november.